Početna

 Kontakt

 Studomat

 English

  RECENZENTSKI POSTUPAK

Pomorstvo - Scientific Journal of Maritime Research
Scientific Journal of Maritime Research

https://doi.org/10.31217/p
UDK: 656.61
ISSN: 1332-0718
e-ISSN 1846-8438

Izdavač: Faculty of Maritime Studies Rijeka, University of Rijeka

Adresa: Studentska 2, 51000 Rijeka
Telefon: 051 338 411

E-mail: casopis@pfri.hr


U postupku recenzije autorima rada nisu poznata imena recenzenata. Postupak recenziranja završava se u roku od mjesec dana.

Nakon zaprimljenog rada, isti se upućuje Uredničkom odboru i/ili glavnom uredniku koji odlučuju o prihvatljivosti rada. Ako rad udovoljava kriterijima Časopisa, isti se upućuje recenzentima. Svaki rad recenzirat će dva ili trirecenzenta.

Rad može biti prihvaćen ili odbijen. Kategorizacija radova: izvorni znanstveni rad, prethodno priopćenje, pregledni rad i stručni rad. U časopisu se ne objavljuju stručni radovi.

Svaki rad treba imati najmanje jednu pozitivnu recenziju. U slučaju dvije negativne recenzije autora će se obavijestiti o neprihvaćanju rada. U slučaju kada rad ima jednu negativnu recenziju, rad će se uputiti na dodatnu recenziju.

Prijedlozi i sugestije recenzenata proslijedit će se dopisnom autoru koji je dužan poslati ispravljeni rad ili se očitovati o primjedbama i sugestijama recenzenata. Autori nisu upoznati s imenima recenzenata.

U slučaju kada je rad različito kategoriziran od strane recenzenata, konačnu odluku o kategorizaciji rada donosi glavni urednik.